Handmade - Sustainable - Nordic

Ennennäkemätön ilmastoteko sushiravintolalta – Sushibar+Wine julistautuu hiilineutraaliksi

Lehdistötiedote 28.2.2020 

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi aikamme keskeisimpiä haasteita ja ravintolat ovat tärkeässä asemassa muun muassa toimitusketjujen validoinnissa ja ruokahävikin torjumisessa. Helsinkiläislähtöinen Sushibar+Wine haluaa kantaa oman vastuunsa ja olla kirittämässä ravintola-alaa saavuttamalla hiilineutraaliuden Pohjoismaiden ensimmäisenä sushiravintolana. 

“Ravintoloiden on vaikea saavuttaa hiilineutraalia arvoketjua, sillä heidän päätäntävaltansa ei ulotu tavarantoimittajiin ja tuottajiin. Muutoksia tarvitaan läpi koko ruoka- ja maataloussektorin. Sushibar+Wine osoittaa esimerkillään, että ravintolat voivat osallistua ilmastotalkoisiin. He ovat ensimmäinen sushiravintola Suomessa, joka on saanut arvostetun ASC/MSC -sertifikaatin, joka kertoo kalatuotteiden vastuullisuudesta. Nyt he ottavat seuraavan askeleen ja saavuttavat koko liiketoiminnan hiilineutraaliuden. Toivomme muiden ravintoloiden seuraavan tätä mainiota esimerkkiä”, kertoo Anna Lemström, yritysten hiilineutraaliutta validoivan South Polen liiketoiminnan kehityspäällikkö. 

Saavutus on osa Sushibar+Wine ketjun pitkän aikavälin sinnikkäitä vastuullisuuspyrkimyksiä, kuten 2012 aloitettua yhteistyötä WWF:n kanssa. 

“Emme näe vastuullisuutta vain yksittäisinä tekoina, vaan yrityksemme perusperiaatteena, joka heijastuu koko toimintaamme. Seuraamme WWF:n kalaoppaan vihreää listaa* ja käytämme todistetusti vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä, käytämme puhdasta energiaa, minimoimme ruokahävikkiä, kierrätämme, suosimme vegaanivaihtoehtoja ja orgaanisia viinejä. Teemme siis aktiivista työtä jalanjäljen minimoimiseksi ja loput kompensoimme**”, kertovat Sushibar+Winen yrittäjät. 

Sushibar+Wine ei ole yksin arvojensa kanssa, sillä myös ravintoloiden sisustuksesta vastaavat pitkäaikaiset kumppanit, Artek ja Marimekko, arvostavat liiketoiminnassaan käsintehtyä ja vastuullista pohjoismaista designia. 

“Olemme tehneet yhteistyötä Sushibar+Winen kanssa jo yli vuosikymmenen ajan ja jaamme samat kunnianhimoiset periaatteet, jotka vaalivat aitoutta, pitkäikäisyyttä ja kestävää resurssien käyttöä. Odotamme kaikilta yhteistyökumppaneiltamme arvojen mukaan elämistä ja seuraamme ylpeinä Sushibar+Winen tavoitetta nostaa vastuullisuus sushiliiketoiminnan uudeksi standardiksi”, kertoo Mika Ihamuotila, Marimekon hallituksen puheenjohtaja. 

Sushibar+Wine avaa Osloon kaksi ravintolaa kevään 2020 aikana, näistä ensimmäinen Posthallen, osoitteessa Prinsens Gate, avaa ovensa tulevana maanantaina 2.3. Myös Norjan liiketoiminta käynnistyy hiilineutraalina. 

*WWF Kalaopas 

**Sushibar+Winen vuoden 2020 päästöt kompensoidaan osallistumalla suojeluprojektiin South Polen kautta.

Lisätietoja: Anders Westerholm Yrittäjä Sushibar+Wine +358 44 529 2399 

Matti Sarkkinen Yrittäjä Sushibar+Wine +358 44 534 8302 

Sushibar+Wine lyhyesti Sushibar+Wine yhdistää artesaanisushin, skandinaavisen muotoilun ja orgaaniset viinit. Ravintola perustuu pohjoismaalaiselle konseptille, joka kunnioittaa ruoan alkuperää ja kestävän kehityksen periaatteita. Sushibar Restaurants Finland Oy:n liikevaihto oli vuonna 2019 4,6 miljoonaa euroa ja se työllisti 61 henkilöä. Ketjulla on Helsingissä viisi ravintolaa ja se on osa Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen omistamaa We Are Groupia. 

South Pole lyhyesti South Pole on johtava globaalien ilmastoratkaisujen tarjoaja. Yritys mahdollistaa yritysten, pääomamarkkinoiden ja julkisen sektorin riskien pienentämisen, sekä auttaa heitä matkalla kohti vastuullisuutta. Lue lisää South Polesta ja heidän vastuullisuusratkaisuistaan https://www.southpole.com/sustainability-solutions