Handmade - Sustainable - Nordic

Tarina

Sushibar+Wine -konseptin idea syntyi yksinkertaisesta oivalluksesta. Sushi ja skandinaavinen estetiikka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta silti ne ovat kuin luotuja toisilleen. Avioliiton sinetöi kolmas elementti: itsenäisten tuottajien valmistamat orgaaniset viinit. Kun näennäisesti keskenään erilaiset asiat yhdistettiin, syntyi jotain todella ainutlaatuista.

Sushibar+Wine on osoittanut kestävänsä aikaa. Tässä ovat auttaneet jatkuva kehitystyö ja tiimityöhön perustuva työkulttuurimme.

Olemme on ensimmäinen suomalainen sushiravintola, jolle on myönnetty kansainvälisesti arvostettu vastuullisuus-sertifikaatti ASC ja MSC sertifikaatit sekä Ekokompassi -sertifikaatti. Kaikki tilaukset valmistetaan meillä tuoreista raaka-aineista ja alusta loppuun paikan päällä ravintoloissamme. Olemme ylpeitä sekä yhteistyöstämme WWF:n kanssa että pitkäaikaisista kumppanuuksista ikonisten design-brändien Artekin ja Marimekon kanssa.

Emme koskaan ajatelleet kansainvälistyvämme. Vuosikymmenen toiminnan jälkeen aloimme kuitenkin tuntea, että on koittanut aika viedä Helsingissä menestynyt konseptimme ulkomaille. Tiesimme, että kaikista maailman kaupungeista Oslo olisi Helsingin ohella paras mahdollinen koti meille.

Oslo ja Helsinki ovat molemmat kuin helmiä, jotka ovat hieman piilossa. Molemmat kaupungit ovat lähellä luontoa ja henki kaupungeissa on eteenpäin katsova. Me haluamme olla osa tätä inspiroivaa kehitystä. Meille on myös tärkeää päästä lähelle yhtä tärkeimmistä raaka-aineistamme, eettisesti kasvatettua norjalaista lohta.

Syntynyt Helsingissä – kasvanut pohjoismaiseksi! Tämä kaksoiskaupunkistrategiamme on muuttunut todeksi, kun viiden Helsingissä sijaitsevan ravintolamme seuraan liittyi Oslon ensimmäinen Sushibar + Wine Posthallen ja toinen aukeaa elokuussa 2020. Kuljemme omaa polkuamme, ja sillä matkalla odotamme tutustuvamme moniin uusiin ystäviin!

Tervetuloa mukaan matkaamme!
– Yrittäjät Anders ja Matti