Sushibar+Wine er den første MSC- og ASC-sertifiserte sushi-restauranten i Norge

2.jpg

Press release 19.5.2020

SUSHIBAR+WINE ER DEN FØRSTE MSC- OG ASC-SERTIFISERTE SUSHI-RESTAURANTEN I NORGE 

Sushibar+Wine åpnet sin første restaurant i Oslo i mars. 6. mai 2020 ble den Norges første sushi-restaurant som mottok både MSC- og ASC-sertifikater. MSC og ASC er sporbarhetssertifiseringer for sjømat, som viser at sjømaten i restaurantene våre er sporbar og har opprinnelse fra bærekraftige forvaltede villbestander eller ansvarlige oppdrettsanlegg. 

“Det er flott å se at også selvstendige sushirestauranter i Norge kommer på banen og tar bærekraftig fiske på alvor. MSC er et viktig verktøy for å gjøre det enkelt for konsumentene å velge sjømat som kommer fra bærekraftige forvaltede bestander. Nå kan endelig ansvarlige forbrukere spise sushi med god samvittighet. Nå håper jeg flere andre restauranter følger etter.» , sier Johan Henrik Frøstrup, markedssjef og kommersiell leder for Marine Stewardship Council i Norge. 

Ansvarlighet er grunnprinsippet bak Sushibar+Wine, som gjenspeiles gjennom alle deler av driften. MSC- og ASC-sertifisering er verdens mest pålitelige metode for vurdering av ansvarlighet i produksjon av fisk og skalldyr. MCS-miljømerket forsikrer forbrukerne om at fisken og sjømaten kommer fra bærekraftige bestander, at fiskemetodene ikke er skadelige for sårbare habitater og at fiskeriet som sådan har god forvaltningspraksis. ASC-miljømerket verifiserer at det er tatt både miljømessige og sosiale hensyn ved oppdrett av fisk og sjømat.

Sushibar+Wine har fem restauranter i Helsinki, som mottok ASC- og MSC-sertifikater i Finland i desember.

DSC06664 (1).jpg

“Vi følger WWF Verdens Naturfonds sjømatguiden, og benytter bærekraftig sjømatforsyninger og ren energi, samtidig som vi minimerer matavfallet. Vi resirkulerer og vektlegger veganske alternativer og organiske viner. Vi arbeider aktivt med å minimere fotavtrykket vårt, og kompenserer for det som gjenstår”, sier Anders Westerholm og Matti Sarkkinen, gründerne bak Sushibar+Wine.

Sushibar+Wine har samarbeider også om ansvarlighet med Moomin Characters Oy Ltd, som står bak Moomin-produktene: Moomin-utvalget blir tilgjengelig på barnemenyen fra Sushibar+Wine.  

“Ansvarlighet er viktig både for Sushibar+Wine og Moomin Characters. Vi støtter begge kampanjen #OURSEA – for å redde den baltiske sjøen, hjemsjøen til Moomins”, sier Roleff Kråkström, adm.dir i Moomin Characters. 

Sushibar+Wines langsiktige partner innen interiørdesign, Artek og Marimekko, foretrekker også å bruke håndlaget og ansvarlig nordisk design.

Oslos første Sushibar+Wine hadde kun vært åpent i én uke før krisen med koronaviruset eskalerte i Norge. Gjennom koronaviruspandemien har Sushibar+Wine Posthallen levert takeaway, noe som også gjelder Sushibar+Wines fem restauranter i Helsinki.

DSC01403-2.jpg

Fra 8. mai tillot Norge igjen salg av alkohol i restauranter. Dette markerte åpningen av terrassen til Sushibar+Wine Posthallen.

“Vi fikk kun muligheten til å servere våre norske gjester i én uke før vi ble stoppet av koronaviruset. Nå er vi glade for at virksomheten gjenopptas”, sier Matti Sarkkinen, en av de to gründerne bak Sushibar+Wine.

For flere opplysninger:
Anders Westerholm 
Gründer Sushibar+Wine
+358 44 529 2399 

Photo request:
[email protected]

Kort om Sushibar+Wine:
Sushibar+Wine kombinerer håndlaget sushi med skandinavisk design og organiske viner. Restauranten er basert på et nordisk konsept, som respekterer opphavet til maten og prinsippene bak bærekraftig utvikling. Nettoomsetningen til Sushibar Restaurants Finland Oy var på 4,6 millioner euro i 2019. Virksomheten har 61 medarbeidere. Kjeden har fem restauranter i Helsinki, og er en del av We Are Group eid av Anders Westerholm og Matti Sarkkinen.