Handmade - Sustainable - Nordic

Sushibar+Wine on Norjan ensimmäinen MSC- ja ASC-sertifioitu sushiravintola

Sushibar+Wine avasi ensimmäisen Oslon ravintolansa maaliskuussa. Ravintolalle myönnettiin ensimmäisenä norjalaisena sushiravintolana 6.5.2020 MSC- ja ASC-sertifikaatit. Kalatuotteiden vastuullisuudesta kertovat MSC- ja ASC -jäljitettävyyssertifikaatit osoittavat, että kaikkien ravintoloidemme sertifioidut kala- ja äyriäistuotteet ovat jäljitettävissä ja todennettavasti vastuullisia. 

Vapaa julkaistavaksi

“On mahtava nähdä miten itsenäiset sushiravintolat Norjassa ottavat roolia ja kestävän kalastuksen vakavasti. MSC on tärkeässä roolissa, jotta asiakkaiden on mahdollisimman helppo valita mereneläviä, jotka tulevat kestävästi pyydetyistä kalakannoista. Vihdoinkin tiedostavalla kuluttajalla on mahdollisuus syödä sushia hyvällä omalla tunnolla. Toivon että useammat ravintolat seuraavat Sushibar+Winen esimerkkiä”, sanoo Johan Henrik Frøstrup, Commercial and Marketing manager, Marine Stewardship Council in Norway.

Vastuullisuus on Sushibar+Wine -ravintoloiden toiminnan perusperiaate ja se heijastuu koko yrityksen toimintaan. MSC- ja ASC-sertifiointiohjelmat ovat maailman luotettavimpia toimijoita kala- ja äyriäistuotannon vastuullisuuden arvioinnissa. MSC:n ympäristömerkki takaa kuluttajille, että kalat ja merenelävät ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja kalastuksessa on käytetty ainoastaan vastuullisia pyyntimenetelmiä. ASC:n ympäristömerkki varmistaa, että kalan ja merenelävien kasvatuksessa niin ympäristöasiat kuin sosiaalinen vastuu on huomioitu.

Viittä ravintolaa myös Helsingissä pyörittävä Sushibar+Wine sai ASC- ja MSC -sertifikaatit Suomessa jo joulukuussa.

”Seuraamme WWF:n kalaoppaan vihreää listaa ja käytämme vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä, puhdasta energiaa, minimoimme ruokahävikkiä, kierrätämme, suosimme vegaanivaihtoehtoja ja orgaanisia viinejä. Teemme siis aktiivista työtä jalanjäljen minimoimiseksi ja loput kompensoimme”, kertovat Sushibar+Wine -yrittäjät Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen.

Sushibar+Wine on aloittanut vastuullisuusyhteistyön myös Muumi-hahmojen tekijänoikeuksia valvovan Moomin Characters Oy Ltd:n kanssa: Muumi-perhe tähdittää Sushibar+Winen tämän kevään uutuutta, ravintolan ensimmäistä omaa lasten-menuta. 

”Vastuullisuus on tärkeää sekä Sushibar+Winelle että Moomin Characterseille. Tuemme yhdessä #OURSEA-kampanjaa Muumien kotimeren, Itämeren, pelastamiseksi”, sanoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström. 

Myös Sushibar+Winen pitkäaikaiset sisustusyhteistyökumppanit, Artek ja Marimekko, suosivat liiketoiminnassaan käsintehtyä ja vastuullista pohjoismaista designia.

Oslon ensimmäinen Sushibar+Wine ehti olla auki vain viikon ennen kuin koronakriisi eskaloitui Norjassa. Läpi koronakriisin ajan Sushibar+Wine Posthallen on tehnyt aktiivisesti ulosmyyntiä take away -ravintolana, kuten myös viisi Helsingissä sijaitsevaa Sushibar+Wine -ravintolaa.

Norja vapautti alkoholin myynnin ravintoloissa jälleen 8.5. alkaen. Samalla aukesi Sushibar+Wine Posthallenin uusi uljas terassi.

”Ehdimme palvella norjalaisia ystäviämme vain viikon ennen kuin korona iski. Olemme innoissamme päästyämme taas tositoimiin”, sanoo Sushibar+Winen toinen yrittäjä Matti Sarkkinen.

Lisätietoja:
Anders Westerholm 
Yrittäjä Sushibar+Wine
+358 44 529 2399 

Sushibar+Wine lyhyesti Sushibar+Wine yhdistää artesaanisushin, skandinaavisen muotoilun ja orgaaniset viinit. Ravintola perustuu pohjoismaalaiselle konseptille, joka kunnioittaa ruoan alkuperää ja kestävän kehityksen periaatteita. Sushibar Restaurants Finland Oy:n liikevaihto oli vuonna 2019 4,6 miljoonaa euroa ja se työllisti 61 henkilöä. Ketjulla on Helsingissä viisi ravintolaa ja se on osa Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen omistamaa We Are Groupia.