Handmade - Sustainable - Nordic

Sushibar+Wine on Suomen ensimmäinen MSC- ja ASC-sertifioitu sushiravintola

SBW_JO-05923.jpg

Sushibar+Wine on Suomen ensimmäinen MSC- ja ASC-sertifioitu sushiravintola 

Sushibar+Wine -ravintoloille myönnettiin ensimmäisenä suomalaisena sushiravintolana 19. joulukuuta MSC- ja ASC-sertifikaatit. Kalatuotteiden vastuullisuudesta kertovat MSC- ja ASC -jäljitettävyyssertifikaatit osoittavat, että kaikkien ravintoloidemme sertifioidut kala- ja äyriäistuotteet ovat jäljitettävissä ja todennettavasti vastuullisia. 

Katso tiedote MSC Suomen sivuilta.

”Tämä projekti on ollut hieno esimerkki omistajien voimakkaasta tahtotilasta ja looginen jatkumo Sushibar+Winen pitkälle ympäristötyölle ja yhteistyölle muun muassa WWF:n kanssa! Olemme todella iloisia, että Sushibar+Wine lähti ensimmäisenä kansainvälistyvänä suomalaisena sushitoimijana sertifioimaan ravintoloitaan. Ravintolat ovat sertifioidun toimitusketjun viimeinen ja kuluttajalle näkyvin askel. On erittäin tärkeää, että kuluttajat voivat halutessaan valita todennetusti vastuullisia mereneläviä”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

MSC- ja ASC-sertifiointiohjelmat ovat maailman luotettavimpia toimijoita kala- ja äyriäistuotannon vastuullisuuden arvioinnissa. MSC:n ympäristömerkki takaa kuluttajille, että kalat ja merenelävät ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja kalastuksessa on käytetty ainoastaan vastuullisia pyyntimenetelmiä. ASC:n ympäristömerkki varmistaa, että kalan ja merenelävien kasvatuksessa niin ympäristöasiat kuin sosiaalinen vastuu on huomioitu. 

Marine Stewardship Council (MSC) on maailman johtava kestävän kalastuksen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma. Aquaculture Stewardship Council (ASC) on maailman johtava kalan ja merenelävien kasvatuksen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma. Yritysten MSC- ja ASC-sertifioinnit toteutetaan riippumattomien auditoijien toimesta. MSC- ja ASC-ohjelmat ovat keskeisessä asemassa yritysvastuun edistämisessä. 

Merkkien myöntämistä edeltäneen sertifiointiprosessin aikana on varmistettu, että kaikki Sushibar+Wine -ravintolat noudattavat jäljitettävyyskriteereitä eli kaikki sertifioidut kalat ja merenelävät todella ovat sertifioituja ja ne voidaan jäljittää lautaselta tuotantoketjun alkuun asti. 

“Sertifikaatit ovat luonnollinen jatkumo vuonna 2012 aloitetulle yhteistyölle WWF:n kanssa. MSC- ja ASC-merkit ovat Sushibar+Winelle kunnia-asia, sillä ne ovat puolueeton todistus siitä, että tarjoamme asiakkaillemme vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä. Jatkuva tuotekehityksemme on lisäksi tuottanut mm. reilusti vege ja vegaanituotteita ja suositun baltic nigirin ekologisesta Itämeren silakasta. Luontoystävällisyys on mielestämme perusedellytys ravintolatoiminnan mahdollistamiseksi myös seuraavalle 10 vuodelle. Kestävän kehityksen mukaisessa toiminnassa ei ole maalia vaan kyse on pitkäjänteisestä tavasta toimia”, toteaa Sushibar+Winen yrittäjä Anders Westerholm. 

SBW_JO-05785.jpg

Sushibar+Wine julkaisi toukokuussa 2019 New Nordic -lajitelman, jonka sisältö on laadittu yhdessä WWF Suomen kanssa. New Nordic -lajitelma luo kunniaa Itämerelle. Sushibar+Wine käyttää lajitelmassa ainoastaan kotimaisia mereneläviä. Jokaisesta myydystä lajitelmasta yhtiö lahjoittaa summan Itämeren suojeluun. Vuosittain tämä tekee vähintään 5000€ lähimeremme suojelun hyväksi.

“Meille Sushibar + Winessa ympäristö, ekologisuus, eettisyys ja kestävä kehitys ovat sydämen asioita. Haluamme osaltamme pienentää ympäristökuormitusta ja auttaa asiakkaitamme valitsemaan parempia vaihtoehtoja ympäristön kannalta. Olemmekin tehneet ympäristöasioista olennaisen osan yrityskulttuuriamme. Vihreät arvot näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme ja pyrimme jatkuvasti kehittämään itseämme ympäristöpositiivisemmiksi”, kommentoi Matti Sarkkinen, toinen Sushibar+Winen yrittäjistä.

Sushibar+Winelle myönnettiin Ekokompassi -ympäristösertifikaatti lokakuussa 2019. Ekokompassi -sertifikaatti on merkki, että yritys kehittää toimintatapojaan jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan. 

”Suomalaiset kuluttajat ovat varsin ympäristötietoisia. Olemme halunneet omalta osaltamme helpottaa kestävämpien valintojen tekemistä. Ekologiset asiat ovat tärkeä osa päivittäistä työskentelyämme ja pyrimme jatkuvasti kehittämään parempia tapoja toimia. Tekemällä kestävämpiä valintoja haluamme varmistaa, että maapallomme voi hyvin ja meillä riittää raaka-aineita myös jatkossa terveiden vesialueiden ja kalakantojen turvin”, Sushibar+Winen ravintolatoimenjohtaja Kaisa Laulajainen sanoo.

Linkki kuviin.

Sushibar+Wine lyhyesti:
Sushibar+Wine yhdistää artesaanisushin, skandinaavisen muotoilun ja orgaaniset viinit. Ravintola perustuu pohjoismaalaiselle konseptille, joka kunnioittaa ruoan alkuperää ja kestävän kehityksen periaatteita.Sushibar Restaurants Finland Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 3,9 miljoonaa euroa ja se työllisti 55 henkilöä. Ketjulla on Helsingissä viisi ravintolaa ja se on osa Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen omistamaa We Are Groupia.

sushibarwine.com 
we-are.fi  
msc.org
asc-aqua.org

Lisätietoja: 

Anders Westerholm
Yrittäjä
Sushibar+Wine
puh. +358 44 529 2399 

Matti Sarkkinen
Yrittäjä
Sushibar+Wine
puh. +358 44 534 8302