Handmade - Sustainable - Nordic

Tunaful weeks 20.9-3.10

Järjestämme yhteistyössä MSC Suomi kanssa jo toista vuotta peräkkäin Tunaful weeks -tapahtuman, jonka tarkoituksena muistuttaa, että tonnikalaa voi syödä hyvällä omalla tunnolla, kun se on MSC-sertifiotua.

Alla vähän taustatietoa:

Liikakalastus saattaa uhanalaiseksi eri tonnikalalajeja, mutta lisäksi se uhkaa kalastajien työllistymistä ja meriekosysteemiä kokonaisvaltaisesti. MSC haluaa nostaa esille kestävästi tuotettuja elintarvikkeita muistuttaakseen, että tonnikalan syöminen ei ole automaattisesti epäeettistä ja kestävän valinnan tekeminen on helppoa.

MSC-sertifioidut elintarvikkeet merkitään sinisellä merkillä. Saadakseen merkin käyttöönsä, tulee kalastusyritysten toimia tarkkojen vaatimusten mukaisesti. Kalastusyritykset arvioidaan riippumattomien sertifioijen toimesta, sillä se on paras tapa varmistaa, että MSC-sertifioitu tonnikala on aina aidosti luonnossa kasvanutta, vastuullisesti pyydettyä ja jäljitettävissä. Näin myös kuluttajat voivat valita tuotteen, joka tukee kestävää kalastamista.

– Moni kokee tonnikalan syömisen ongelmalliseksi. Todellisuudessa vain sillä on väliä, miten tonnikala on pyydetty. MSC-sertifioitu tonnikala on kestävästi tuotettua ja pyydetty siten, ettei siitä aiheudu haittaa ekosysteemille tai muille mereneläville. Puhumme tonnikalan puolesta, jotta kuluttajat tietäisivät, että pienellä valinnalla on aidosti suuri vaikutus. Kaikki tonnikala, jossa on MSC-merkki on jäljitettävissä ja todistetusti kestävästi pyydettyä, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä, MSC Finlandilta. 

Spicy tuna avocado bowl with spicy goma sauce – saatavilla 20.9-3.10!

Tunaful Weeks -teemaviikot ovat parhaillaan käynnissä Sushibar+Wine -ravintoloissa Suomessa ja Norjassa. Teemaviikkojen ajan tarjoilemme normaalien tonnikalasushien lisäksi spicy tuna bowlia, joissa kaikissa on vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa. Maailmanlaajuinen vastuullista kalastusta edistävä järjestö MSC haluaa teemaviikkojen myötä muistuttaa, että tonnikalaa voi syödä hyvällä omatunnolla.